Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6976 749 038

ΣΤΙΣ / ΑΠΟ Planmywedding.gr/ ΣΤΟ Γάμος, Συμβουλές/ 0 ΣΧΟΛΙΑ

6 με 9 Μήνες Πριν

Καθορισμός Χώρου, Ημερομηνίας και Ώρας και Ιερέα.

Μία από τις πρώτες κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν είναι να καταλήξετε ως προς την εκκλησία ή το ∆ημαρχείο που θα γίνει ο γάμος σας. Στην περίπτωση θρησκευτικού γάμου ο γάμος συνηθίζεται να γίνεται στην ενορία της νύφης, ωστόσο ακολουθώντας μια τυπική διαδικασία υπάρχει δυνατότητα να τελεστεί και σε ναό άλλης ενορίας. Με την ευκαιρία αυτή μπορείτε να αποφασίσετε και για τον ιερέα που θα τελέσει το μυστήριο. Σε κάθε περίπτωση αφού καταλήξετε για το που θα γίνει η τελετή θα πρέπει να επικοινωνήστε και να ενημερωθείτε για τις διαθέσιμες ημερομηνίες και ώρες την περίοδο που σχεδιάζετε το γάμο σας. Τότε μόνο θα είστε σε θέση να καθορίσετε την ακριβή ημερομηνία και ώρα της τελετής. Ιδανικό πάντως θα ήταν να μην προηγείται του δικού σας άλλος γάμος ώστε να αποφύγετε τυχόν καθυστερήσεις, αναμονές και προετοιμασίες της τελευταίας στιγμής. Αν υπάρχει τρόπος να το οργανώσετε θα ήταν καλό επίσης, να μην αφήσετε μεγάλο κενό ανάμεσα στην τελετή και το τραπέζι του γάμου. Η αναμονή μεταξύ τελετής και δεξίωσης είναι βέβαιο πως θα είναι κουραστική, τόσο για εσάς όσο και για τους καλεσμένους σας. Μία ιδανική ώρα για να προγραμματίσετε τον γάμο σας, είναι την ώρα που σουρουπώνει ώστε αμέσως μετά το τέλος του μυστηρίου να κατευθυνθείτε άμεσα μαζί με τους καλεσμένους προς το χώρο δεξίωσης.  

Λίστα Καλεσμένων – Συγκέντρωση Στοιχείων Επικοινωνίας

Αρχίστε να ετοιμάζετε σταδιακά μια πιο σαφή λίστα των καλεσμένων σας και να συγκεντρώνετε τα απαραίτητα στοιχεία επικοινωνίας μαζί τους. Θα χρειαστείτε τις ακριβείς διευθύνσεις για την αποστολή των προσκλητηρίων και οπωσδήποτε κάποιο τηλέφωνο για τις τελικές επιβεβαιώσεις λίγο πριν την ημερομηνία του γάμου σας. Θα διαπιστώσετε πως, ανάλογα ασφαλώς και από το πλήθος των καλεσμένων σας, πρόκειται για μια αρκετά χρονοβόρα διαδικασία που καλό είναι να ξεκινήσετε νωρίς.  

Κουμπάροι και Παράνυμφοι

Αποφασίστε ποιοι θα είναι οι κουμπάροι και οι παράνυμφοι σας φροντίζοντας οι επιλογές που θα κάνετε να βρίσκουν σύμφωνους και τους δύο σας. Η επιλογή των κουμπάρων και των παρανύμφων είναι χρήσιμο να γίνει αρκετά νωρίς ώστε να δώσετε και σε εκείνους το χρόνο να προγραμματίσουν με άνεση τις υποχρεώσεις τους. Απέναντι στις τυχόν δυσαρέσκειες και παρεξηγήσεις που πιθανόν να προκύψουν από τις επιλογές σας θυμηθείτε πως είναι προτιμότερο να τις χειριστείτε από κοινού με λεπτότητα, ευγένεια και διπλωματία.  

Επιλογή Νυφικού

Η αναζήτηση για το νυφικό σας φόρεμα μπορεί να σας φανεί πολύ ευχάριστη διαδικασία, μπορεί όμως επίσης να εκπλαγείτε με το χρόνο που θα χρειαστεί για να αποφασίσετε. Ιδιαίτερα όταν έχετε στο μυαλό σας κάτι εντελώς συγκεκριμένο, που όμως δεν μπορείτε με τίποτα να περιγράψετε και ποτέ δεν έχετε δει κάπου, ή όταν πάλι δεν έχετε καμία απολύτως ιδέα για το πως πρέπει να είναι! Ξεκινώντας αρκετά νωρίς την αναζήτηση νυφικού αφενός θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και να δοκιμάσετε πολλά σχέδια και αφετέρου θα δώσετε τη δυνατότητα στο ατελιέ νυφικών να σας παραδώσει κάτι όσο το δυνατόν πιο καλοραμμένο και τέλειο. Μην ξεχνάτε ότι το νυφικό ένδυμα είναι ένα προϊόν υψηλής ραπτικής γι’ αυτό και απαιτεί χρόνο και αρκετές πρόβες ώστε να δείχνει και να είναι πραγματικά άψογο πάνω σας. Καλό θα ήταν επίσης να δώσετε προσοχή και να διατηρήσετε τα κιλά σας κατά τη διάρκεια του μονταρίσματος του νυφικού σας και μέχρι ασφαλώς την τελική πρόβα, ώστε να αποφύγετε αλλαγές τις τελευταίας στιγμής. Στα περισσότερα καταστήματα νυφικών μπορείτε ακόμα να επιλέξετε και να προμηθευτείτε και τα είδη γάμου.  

∆ιοργάνωση Γάμου

Ήρθε η στιγμή να οργανώσετε τις επιμέρους λεπτομέρειες του γάμου σας, οι οποίες παρεμπιπτόντως είναι αρκετές. Το κομμάτι αυτό μπορεί να είναι πραγματικά πολύ δημιουργικό, ωστόσο απαιτεί μια κάποια μεθοδικότητα και οπωσδήποτε καλή διαχείριση χρόνου. Αν θέλετε να γλιτώσετε χρόνο και κόπο, υπάρχουν εξειδικευμένες εταιρείες που μπορούν να αναλάβουν εξ’ ολοκλήρου τη διοργάνωση του γάμου σας. Σε συνεννόηση μαζί σας οι εταιρείες αυτές παρέχουν πολλές επιλογές και φροντίζουν για εσάς όλες τις λεπτομέρειες, από τα είδη γάμου μέχρι τον στολισμό της εκκλησίας, το χώρο δεξίωσης, κ.τ.λ.  

Αναζήτηση του Χώρου ∆εξίωσης

Αν τελικά αποφασίσατε να οργανώσετε μόνη τις λεπτομέρειες ξεκινήστε πρώτα αναζητώντας το χώρο της δεξίωσης των καλεσμένων σας. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε κάποια αίθουσα εκδηλώσεων, αίθουσα ξενοδοχείου, κτήμα ή ακόμα και κάποιον δικό σας χώρο. Η επιλογή του χώρου δεξίωσης συνηθίζεται να είναι μια από τις πρώτες κινήσεις που προγραμματίζουν οι μελλόνυμφοι. Αυτό σημαίνει ότι καλό είναι κι εσείς να ξεκινήσετε την αναζήτηση του δικού σας χώρου όσο το δυνατό πιο νωρίς. ∆ιαφορετικά μπορεί να εκπλαγείτε από το φορτωμένο πρόγραμμα των περισσότερων ανάλογων χώρων και να δυσκολευτείτε να κλείσετε την ημερομηνία που θέλετε, ειδικότερα αν έχετε προγραμματίσει το γάμο σας τους καλοκαιρινούς μήνες.  Μέχρι αυτή τη στιγμή και έπειτα από συζήτηση με τους γονείς και των δύο θα πρέπει να έχετε σχηματίσει σε γενικές γραμμές μια εικόνα του αριθμού των καλεσμένων σας. Φροντίστε σε κάθε περίπτωση ο χώρος που θα επιλέξετε να αρκετά μεγάλος ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει άνετα όλο το πλήθος των καλεσμένων σας. Αν πρόκειται να καλέσετε έναν πιο στενό κύκλο καλεσμένων σκεφθείτε το ενδεχόμενο ενός μικρότερου χώρου που θα προσέδιδε τη ζεστασιά που αρμόζει στην περίσταση. Πέρα από την αισθητική του χώρου δεξίωσης αξίζει να δώσετε προσοχή στην καθαριότητα, το φαγητό, το service, τον ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό αλλά και σε μικρότερες λεπτομέρειες όπως τα τραπεζομάντιλα, τα σερβίτσια, το στήσιμο των τραπεζιών κ.α.  

Μενού καλεσμένων – Catering Γάμου

Οι περισσότεροι χώροι συνήθως αναλάβουν και το μενού των καλεσμένων, ωστόσο μπορείτε να απευθυνθείτε εναλλακτικά σε κάποια εξειδικευμένη εταιρεία catering η οποία μπορεί να σας παρέχει πολλές ιδέες και ευρείες επιλογές. Σε κάθε περίπτωση το menu είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να δείξετε αρκετή φροντίδα και καλό είναι να ταιριάζει και στο γενικότερο ύφος του γάμου σας. Αν για παράδειγμα έχετε αποφασίσει ο γάμος σας να είναι πιο παραδοσιακός ένα μενού με πολύ εξεζητημένες γεύσεις ίσως θα προκαλούσε την έκπληξη των καλεσμένων σας. Με την ευκαιρία σκεφθείτε αν θα συμπεριλάβετε στο catering την γαμήλια τούρτα και το επιδόρπιο ή αν θα τα αναθέσετε σε κάποιο ανεξάρτητο ζαχαροπλαστείο. Αξίζει να δώσετε προσοχή επίσης και στο θέμα των ποτών και της κάβας. Καλό είναι οι καλεσμένοι σας να έχουν δυνατότητα επιλογής τόσο σε λευκό όσο και σε κόκκινο κρασί. Εναλλακτικά μπορεί να υπάρχει και μια τουλάχιστον μικρή ποικιλία από διαφορετικά ποτά για εκείνους που το βράδυ του γάμου σας σκέφτονται να διασκεδάσουν πίνοντας κάτι παραπάνω… Τα cocktails μπορούν να αποτελέσουν μια ακόμη καλή ιδέα για να ξεσηκώσετε και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Αν ο χώρος που έχετε κλείσει δεν διαθέτει κάποιον barman με εξειδίκευση στα cocktails μπορείτε να προσλάβετε κάποιον ειδικά για το βράδυ του γαμήλιου πάρτι σας.  

Συνεχίστε στην περίοδο 4-6 μήνες νωρίτερα.

Αφήστε σχόλιο